понедељак, 21. јул 2014.

HRONO LAZANJE na moj način 


hrono lazanje na moj način




500gr mlevenog mesa 
1 glavica crvenog luka 
1 paradajz
začini, so biber, crvena slatka paprika, origano
100 - 200 gr, šunke ili budžole ili suvi vrat
10 većih šampinjona, a moze i bez njih

Heljdine kore
Paradajz ili sos od paradajza koji sami pravimo
        
 za prelivanje :

4dcl kis vode
pola dcl rastopljene masti ili ulje od koštice grožđa

Na dozvoljenoj masnoći izdinstati luk, dodati meso, začine i sitno iseckan, oljušten paradajz.

Skloniti sa ringle pa dodati malo naseckane budžole (suvi vrat) i li šunku

Tepsiju podmazati, staviti jednu koru, poprskati kiselom vodom i uljem, staviti drugu, poprskati ,staviti  treću koru pa složiti  tanke krugove paradajza .

Preko paradajza rasporediti trećinu fila, ponovo staviti  koru poprskati i tako sve do kraja.

Oštrim nožem iseći sve na kocke pa preliti sa :

4 dcl kis ili obične vode i pola dcl ulja od koštice grožđa ili rastopljene svinjske masti, malo posiliti .

Pijatno!

Paradajz možete oljuštiti, iseckati na kockice i staviti da se kuva kao kad pizzu pravimo. Štapnim mikserom izblendirati i pustiti da ukuva na željenu gustoću, pa umesto krugova paradajza premazatti ovim sosom.



hrono lazanje

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite