петак, 25. јул 2014.

PENASTI ROLAT  za večeru


penasti rolat


1 tikvica očišćena (200gr)
4 belanca
so, biber, mirođija 

Tikvicu narendati posoliti i ostaviti da pusti vodu.

Ocediti i dobro osušiti u kuhinjskoj krpi.

Belanca mikserom ulupati u čvrst sneg, dodati tikvice, lagano varjačom sjediniti, dodati malo bibera, malo mirođije , sitno iseckan čen belog luka 

Ja nisam više solila, vi ako hoćete možete još malo.

U tepsiju 30 x 30 na papir za pečenje ravnomerno rasporediti i peći na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta . Gotovo je kad porumeni . Nemojte da vam ostane nedovoljno pečeno. Važno je dobro ispeći.

Izvaditi, polako odvojiti papir i urolati .


Povrće možete menjati , brokoli, tikvice, karfiol, kelerabu i svaku veče imate drugi ukus.



2 коментара:

hvala Vam što me pratite