среда, 13. август 2014.

 MAFINI OD CELOG ZRNA PROSA


mafini od celog zrna prosa


150 gr prosa

4 dcl vode

2 struka praziluka

kašika masti ili tri kašike masl ulja

so, biber, malo začina

2 jaja ili samo 2 belanca

pola praška za pecivo

100 gr naseckane budžole  ili šunke

2-3 kašike semenki (bundeva, suncokret, lan, susam)

Praziluk isecite, pa stavite na malo dozvoljene masnoće, posolite, podlivajte kiselom vodom i dinstajte.

Na drugu ringlu stavite 4 dcl vode u koju ste dodali malo soli .

Proso dobro operite pa ubacite u proključalu vodu.

Kuvajte oko petnaestak minuta da ispari sva suvišna tečnost, na kraju mora biti gusto kao kačamak npr.

Spojite izdinstani praziluk sa kuvanim prosom, dodajte biber, malo začina, naseckano suvo meso,

2 cela jaja ako uz doručak ne kombinujete sir ili dva belanca ako jedete i sir, pola praška za pecivo i

pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Ja sam uz mafine dodala 2 jaja i paradajz i bila veoma zadovoljna doručkom.

Od ove količine ima 10 vecih mafina
.
Kalupe slobodne možete puniti do vrha .

mafini od celog zrna prosa





Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite