уторак, 12. август 2014.

MUSAKA OD PATLIDŽANA

musaka od patlidžana


4 -5 patlidžana

300 gr mlevenog mesa

glavica luka

čen bluka

peršunov list

malo dozvoljene masnoće

1,5 dcl kisele vode

so, biber, malo začina

1 paradajz

3 paradajza

za preliv:

3dcl kisele vode i 3 belanca

Patlidžan isecite po dužini, poprskajte maslinovim uljem,složite u veliku tepsiju i pecite u rerni .

Glavicu luka iseckajte, pa stavite na zagrejanu masnoću, posolite i podlivajte kiselom vodom da  se  izdinsta .

Dodajte meso, začine, beli luk i jedan paradajz sitno iseckan  i dinstajte da ispari suvišna tečnost.

Tepsiju namažite tanko masnoćom (ja koristim domaću svinjsku mast )
i slažite red patlidžna jedan listić do drugog ,  zatim složite paradajz isečen na tanke krugove, preko

paradajza stavite fil od mesa i prekrijte opet sve patlidžanom.

Belanca viljuškom malo umutite, dodajte kiselu vodu i prelijte musaku .

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite da porumeni.

Musake su veoma uskusne i praktične .Napravite jednu tepsiju i mirni ste bar dva tri  dana za ručak.

musaka od patlidžana



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite