четвртак, 21. август 2014.

  PIRE OD KELERABE


pire od kelerabe

potrebne namirnice :

dve kelerabe
1 mala tikvica
so
2 kašike  maslinovog ulja
sveža mirođija


Kelerabu očistite i  iseckajte na kockice .
U šerpici zagrejte kašiku dozvoljene masnoće,  zatim dodajte kelerabu i kratko je propržite .
 Nalijte vodom, posolite i ostavite na tihoj vatri da potpuno omekša.

Pred kraj ubacite tikvicu. (tikvica se brzo skuva, potpuno bi se raspala ako bi se kuvala koliko i keleraba ).

Ocedite, ali nemojte svu vodu baciti, malo odvojite u šolju sa strane.

Oceđeno povrće  i  svežu mirođiju ubacite u blender ili štapnim mikserom izblendirajte u pire .

Dodajte kašiku maslinovog ulja, ako je pregusto dodajte malo supice u kojoj se povrće kuvalo.

Za sad mi je ovo pire br 1, ukusnije mnogo i od pirea od karfiola  i od brokolija .

Ja sam malo prelila sokom od šnicli i bilo je mmm .

Ako uz ovaj pire jedemo belo meso ili ribu imamo ukusnu veceru .


PIRE OD KELERABE

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite