петак, 22. август 2014.

 ROLOVANA PLEĆKA


rolovano meso 


Plećku nožem rastanjite da se lepo može urolovati . Utrljajte začine koje volite  sa svih strana,  zatim premažite senfom(bez šećera ) i urolujte .

Ubacite u mrežicu za rolovanje plećki . 


Prvo meso urolujem. Na široku cev navučem mrežicu, pa kroz cev proguram meso i tako lako upakujem.

U đuveđar ili vatrostalnu dublju posudu sa poklopcem spustim plećku, nalijem dve, tri  velike čase vode, dodam veliku kašiku masti, a okolo složim puno povrća luk,šargarepu celer (povrće kasnije ne jedem , a i sve se raspadne prilikom kuvanja), so, alevu papriku, malo bibera, lovorov list.


Rernu pojačam na 300 i pečem. Povremeno otvorim,  kutlačom malo prelijem i okrenem .


Plećku možete pre rolovanja napuniti npr, nekim povrćem ili mlevenim mesom. Ja ne punim, više volim pire od povrća ili grilovano povrće, veliku činiju salate uz to. 

Ovako možete urolovati i neko drugo meso.


ROLOVANA PLEĆKA

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite