уторак, 16. септембар 2014.

 MODERNA BRZA SARMA




potrebne namirnice:


glavica kiselog  kupusa, srednje veličine 
400 - 500 gr mlevenog mesa po izboru
2 glavice luka
lovorov list, biber, malo začina, kasika aleve paprike , čen b.luka
kašika masti


način pripreme:

Kašiku masti ili pola ulja zagrejte, dodajte luk seckan na rebarca, vrlo malo soli .


Kad luk postane staklast dodajte mleveno meso, biber, lovorov list i malo soli.

Vodite računa da ne presolite jer je kupus slan.

Dinstajte dok ne ispari sva voda koju je meso pustilo, zatim dodajte kašiku aleve paprike, sitno iseckan čen b.luka i sklonite sa strane.

U drugoj šerpi zagrejte preostalu masnoću, dodajte kupus isečen na rezance (prethodno ga operite od soli i dobro ocedite)
Dinstajte da ispari sva voda i pustite da kupus malo dobije boju, a imaće i lepši ukus i miris

Tepsiju podmažite i složite red kupusa na dno zatim red

fila od mesa i završite sa kupusom.

Sve stavite u zagrejanu rernu da se malo zapeče odozgo.







Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite