уторак, 09. септембар 2014.


ČIPKASTA PITA OD HELJDINIH KORA 




Potrebne namirnice

600 gr praziluka
600 gr mlevenog mesa
200 gr svežih šampinjona
22 lista tankih integralnih kora za pite
4 jaja
malo maslinovog ulja
so, biber, suve začinske biljke koje volite 

Način pripreme :

Na malo ulja izdinstajte praziluk, šampinjone i mleveno meso.
Dodajte so, malo suvog začina i biber, zatim odložite sa strane.
Jaja i malo ulja umutite i ostavite sa strane

Uzmite pleh  debeloga namažite maslacem, zatim uzmite  jednu koru i raširite  je, premažite četkicom celu koru, pa na nju stavite  drugu koru i prenesite  na podmazan pleh.
Tako pripremljeno ostavite isto sa strane.

Fil podelite na 10 delova

Sad uzmite dve kore, premažite jajima, stavite jednu na drugu, zatim dodajte fil i urolajte tanki rolatić. Tako uradite sa ostalim korama, da dobijete deset malih rolata.

Uzmite pleh i slažite (na one dve kore), četiri rolata jedan do drugog, zatim na njih drugi red tri rolata isto jedan do drugog, pa sledi treći red sa dva rolata i poslednji četvrti red jedan rolat koji je ostao.

Svaki red i između rolata premazujte četkicom sa umućenim jajima i uljem da bi se sve slepilo.
Sad sve lepo uvijte u jedan veliki rolat sa one dve donje kore, premažite jajima, pospite susamom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

NAPOMENA: zbog kombinacije, mesa, kora, pečurki i jaja , ovu pitu vam preporučujem nakon restrikcije ili u restrikciji jednom u četrnaest dana.





Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite