понедељак, 08. септембар 2014.

DADINA HRONO PIROŠKA


dadina hrono piroška



Moram se pohvaliti ovu pirošku je jutros napravila moja ćerka, meni se ideja bas dopala, nadam se da će i vama pomoći da iskoristite hleb koji se osušio.

potrebne namirnice :

hleb 
malo mlake vode
žumance
fil po izboru : šunka,paradajz, si, šampinjoni itd

način pripreme :
potre

Hleb koji vam se osušio iskidajte na komadiće, ubacite u blender, dodajte malčice mlake vode i jedno žumance, (belance ostavite za večeru)
Dobro sjedinite da masa postane kao testo . 

Izvadite na jedan okrugli plitki tanjir. 


Ravnomerno rasporedite ( ne pretanko), presecite na pola .

Fil je po želji. Možete izdinstati pečurke, dodati malo kulena, origana i tanke listiće paradjza.
Možete samo kulen i paradajz ili napunite sirom . Neka šunka ...
Nemojte preterivati sa filom da bi se moglo dobro ispeći. Ne puno tečnosti u filu.

Preklopite drugi deo odozgo, premažite žumancem .Pritisnite krajeve da fil ne iscuri, pospite semenkama ako hoćete, zatim  ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.


Dadina hrono piroška

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite