недеља, 07. септембар 2014.

ĐEVRECI

đevrek


Potrebni sastojci :

200 gr speltinog brašna 
100 gr raženog integralnog brašna 
kafena kašičica u vrh puna masti
kafena kašičica soli
1,80 dcl mlake vode
1 prašak za pecivo


način pripreme :


Umestiti srednje meko testo, podeliti na 7 delova. 


Oblikovati đevrek. Spuštati u proključalu vodu jedan po jedan.


Čim ispliva na površinu vaditi širokom spatulom pažljivo da ne polomite.


Sačekati da se malo prosuše, pa uvaljati u susam i slagati na papir za pečenje u tepsiju.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.












4 коментара:

  1. Svaka cast.Uzivam u Vasim receptima.Veliki pozdrav i samo tako nastavite.

    ОдговориИзбриши
  2. Uz Vase recepte nikad gladna,a za deset dana skinula 3 kg. Hvala!!

    ОдговориИзбриши
  3. Pošto živim u inostranstvu i nemam gde kupiti mast šta mogu koristiti kao zamenu?
    Hvala

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite