субота, 13. септембар 2014.

HLEB u KUPUSU

hleb u kupusu 



  • 100 gr speltinog brašna
  • 100 gr raženog brašna
  • 100 gr ovsenog brašna
  • 3 kašike suncokretovih semenki 
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 ravna kašika kima
  • 3 dcl kisele vode

Sve suve sastojke staviti u vanglicu i promešati, dodati kiselu vodu i dobro izmešati. Ostaviti da stoji, najbolje preko noći. Samo prašak za pecivo dodati pred samo pečenje.


Staviti u tepsijicu, ali nemojte da je previsoko. Beskvasne hlebove je veoma važno dobro ispeći da ne ostane unutra previše vlažno i gnjecavo. Lepše se ispeče kad je niže i šire.
Hleb pokrijte odozgo listovima svežeg kupusa i ne bojte se da će vam izgoriti, a imaće prelep miris i ukus.


Rernu zagrejte na 220c,  pecite tako oko 15 minuta, zatim smanjite na 180 i pecite još 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je u sredini pečeno, ako je potrebno još ostavite da se malo isuši. 



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite