среда, 24. септембар 2014.

HRONO BUREK
hrono burek
potrebne namirnice :


1/2 kg integralnih kora

za fajtanje, prskanje kora:

1/2 dcl masl ulja
2,5 dcl mlake vode
ako sir nije slan posolite vodu

za nedev, 
nešto po vašem izboru :

sir  
mleveno meso   
sir spanać
pečurke 

Način pripreme :


U tepsiju stavite koru, poprskajte sa mešavinom vode i ulja, zatim ponovo koru, pa opet poprskajte     vodom i uljem i jos dve kore tako. 

Kore ostavljajte cele, trebaju biti veće od tepsije da bi na kraju  imali čime sve prekriti, ušuškati.

Kad ste složili tri, četiri kore, razbacajte malo nadeva, pa preko toga jednu koru iscepkate prstima na   manje komadiće. 

Ponovo poprskajte vodom i uljem, pa cepkana kora, nadev i tako sve do  kraja .

Sve prekrijte korama koje su prve stavljane .

Pecite na 200 stepeni oko pola sata

4 коментара:

  1. Izgleda dobro i bogato! Pretpostavljam da je ukusna?ANA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман09. март 2016. 05:04

      gde u bg-u imaju da se kupe integralne kore?

      Избриши
    2. U svakoj većoj prodavnici, Metro, Maxi, Dis...

      Избриши

hvala Vam što me pratite