недеља, 21. септембар 2014.

JOŠ JEDNA LEPA PRIČA


Milanka Gavranović





Za hrono ishranu sam čula od prijateljice, iako mi je izgledalo sve komplikovamo odmah 

mi se dopalo, pa sam počela više da čitam i dokumentujem .

Odluku da pristupim hrono ishrani sam donijela nakon sto sam poslusala par gostovanja dr Ane Gifing,sve mi se posložilo i bilo savršeno jasno .

Ja sam dosta godina provela na konsultacijama o ishrani jer imam povisen jutarnji šećer,
a u trudnoći sam imala gestozu pa sam od 98.g stalno išla kod dietiste.

Pošto sam počela da imam probleme sa ciklusom tako je i moj organizam sve teže 

podnosio usporenje metabolizma i dovelo me do kilaže od 80 kg ,uglavnom bilo je dosta vode.

To je bio 6 maj (Đurdjevdan, koji slavi moja familija) tad je bio moj maximum i bila sam očajna.
Pokušala sam ponovo sama da se zdravo hranim i dovedem u red. Izgubila sam 7kg i onda nikako dalje.

Kad sam se u decembru izvagala i vidjela 75 kg, opet sam poludjela bukvalno.

Potrefilo se da sam taman tad odgledala emisije gje je bila gost dr. Gifing i tako čvrsto 

odlučim da krenem sa hrono ishranom 9.12 .2013 sa 75 kilograma

Veoma lako i brzo sam se uklopila i navikla,krize nikakve nisu postojale, kilogrami su išli 

dole, bilo je i malih stagnacija, ali ja nisam odustajala bila sam strpljiva i uporna . Sve u

svemu ja sam prezadovoljna.

U avgustu 2014.te sam postigla idealnu kilažu 60 kg i još uvek sam u nekoj polurestrikciji. 

Veoma retko si dozvolim užinu u vidu voćke ili neku crnu čokoladu.

Nalazi su dosta dobri iako sam u menopauzi, a što je najvažnije napokon sam ponovo pronašla sebe i odlično se osjećam.

Milanka Gavranović





Moj omiljeni doručak je sljedeći :

  GALETE

  • 100gr ovsenog brasna.
  • 100 gr speltinog brasna
  • 3 cajne kasike lanenog sjemena (sameljem u mlinu svaki put kad mi treba)
  • malo soli ,kasicica sode bikarbone 
  • jedna velika kasika mladog kremastog sira 
  • jedna velika kašika svinjske masti ili 2 kašike maslinovog ulja ili 30 gr istopljenog maslaca 

Zavisi šta mi je pri ruci, a volim i da mjenjam masti .
Sve to zamutim sa vodom tako da dobijem otprilike tjesto gustine kao za plačinke,ugrijem pekač i sipam po 1 kutlaču na svako mjesto (imam pekač za bakin kolac ) .

Od ove količine mi izađu 6 galeta kako ih ja zovem i to koristim umjesto hljeba, uz to nekad uzmem malo sira i paradajza ili šunku bez konzervansa, domaću kobasicu ili domaće sušeno meso i to je to .


Drugi moj omiljeni dorucak je avokado sa domacim pršutom ,jednostavno isjecem avokado začonim limunom ,solju,biberm malo paprike slatke i ljute i odozgo stavim pršutu.


2 коментара:

hvala Vam što me pratite