петак, 19. септембар 2014.

 HRONO MAĐARSKI GULAŠ  (boba)


hrono mađarski gulaš


potrebne namirnice :

400gr junetine ili svinjetine na kockice sečeno
2 veće glavice luka
malo masti
kisela voda za podlivanje
dve pečene crvene paprike
pola male tikvice
so, biber, lovorov list, ljuta i slatka paprika
1 paradajz (kratko blanširan i oljušten)
čen  b. luka

način pripreme :

Na malo masnoće izdinstati luk, posoliti  da pusti vodu. Podlivati kiselom vodom da se lepše udinsta. Vodu dodajte po malo, 1dcl pa kad ispari ponovo dodajte, da se meso ne kuva već dinsta i često mešajte.
Zatim dodajte meso i začine i nastavite  dinstati .
Kad je meso u pola gotovo dodajte tikvicu i paradajz sve isecakano na kockice, poklopite i lagano krčkajte.



Kad tikvica omekša viljuškom je izgnječite da gulaš dobije potrebnu  gustinu. 

Pred kraj dodajte sitno seckan čen b. luka i papriku koju ste prethodno iseckali na trakice, rezance. 
Sve još kratko prokrčkajte i jelo je gotovo. 


2 коментара:

  1. Svaka Vam čast!! Recepti su predivni, raznovrsni..dali ste milion ideju za hi. Veliki pozdrav, Laura

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite