четвртак, 04. септембар 2014.

PATLIDŽAN IZ RERNE

patlidžan iz rerne


Pošto mi patlidžan od sveg povrća najviše pije ulje kad ga grilujem u tiganju, odlučila sam da ga od sad samo u rerni pečem.

Na papir za pečenje složim isečen patlidžan.

Ako želim da je mesnatije, deblje isečem, ako hocu da je kao čips suvo hrskavo, isečem tanje listiće . 


Samo malo poprskam  uljem i pečem u zagrejanoj rerni.


Posolim  kad ga izvadim, poprskam još malo masl uljem, pospem sitno iseckanim  belim  lukom i peršunovim listom.

Odličan prilog uz neko meso. 
Ovako pečen patlidžan i tikvice  sam pakovala u kesice i spremila u zamrzivač .
Kod nas je zimi povrće skupo, pa dobro posluži za musaku, salatu ili pire.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite