субота, 06. септембар 2014.

PUNJENE KELERABE 


punjene kelerabe



Kelerabe oljuštiti, odseći drvenasti deo. Staviti u proključalu vodu oko pola sata da kuvaju.
Ja sam pola sata kuvala bile su baš velike i nisu se prekuvale.


Kad su dovoljno obarene izvaditi, prohladiti, pa kašicicom izdubiti .


potrebne namirnice za tri kelerabe srednje veličine :

1 glavica crvenog luka
150 gr mlevenog mesa
1 veći paradajz
biber, so, malo ljute paprike
čen belog luka
čaša vode
čaša paradajza bez šećera


način pripreme :

Glavicu crvenog luka sitno iseckati i dinstati, dodati, mleveno meso, na sitne kockice iseckan jedan veći paradajz i sve što ste izdubili iz kelerabe. 

Količina mesa zavisi od toga koliko keleraba punite. Ja sampotrošila oko 150 gr mesa za tri kelerabe.


Dinstajte, dodajte biber, čen b luka, so, malo ljute paprike.


Kad ispari suvišna tečnost napunite kelerabe, a sve ono što vam je ostalo sipajte u tepsiju i dodajte još času punu vode i čašu paradajza bez šećera.


Pecite u rerni, povremeno kašikom prelivajte i pazite da ne ispari sva tečnost, po potrebi dodajte još vode.

Ako volite da su mekše barite ih duže.

Ako stavite mlevenu piletinu i ne pravite paradajz sos ovo je zanimljiva večera.

punjene kelerabe


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite