среда, 03. септембар 2014.

ROLAT PUNJEN HELJDOM I MESOM





potrebne namirnice :
6 listova heljdinih kora
300 gr mlevenog mesa
2 jaja veća 
glavica crnog luka
so, biber začini
čen b luka ako volite
3 kašike kuvane heljde u zrnu

za premazivanje kora



1 kiselo mleko, (3 kašike odvojiti  za premazivanje gotovog rolata)
3 kašike maslinovog ulja


Glavicu luka sitno iseckati. Masnoću zagrejati, dodati luk, malo posoliti, po potrebi dodati malo vode, da postane staklast i žut.

Dodati mleveno meso, začine i dinstati da ispari voda koju je meso pustilo.

Skloniti sa ringle da se prohladi.

Za to vreme obariti heljdu u posoljenoj vodi.

3 pune kašike heljde pomešati sa prohlađenim mesom, dodati dva cela jaja i sve sjediniti.

Na radnu površinu staviti jednu koru, premazati je umućenim kiselim mlekom i uljem, staviti drugu koru, opet premazati, zatim staviti treću koru i po celoj rasporediti pola fila .

Postupak ponoviti sa preostalim korama i filom .

Uviti u čvrst rolat i premazati sa kis mlekom i maslinovim  uljem  .

Rernu zagrejati na 180 stepeni i ispeći .

PRIJATNO!



NAPOMENA :

ovo je složeno jelo i u restrikciji ga možete jesti jednom u deset dana 

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite