недеља, 14. септембар 2014.

SVAKI PUT DRUGAČIJI MAFINI (ručak i večera)


svaki put drugačiji mafini





potrebne namirnice :


1 manji praziluk ili 1 glavica luka
150 gr mlevene junetine ili mlevenog belog mesa
karfiol ili brokoli (srednje veličine) ili velika tikvica
2 belanca
1 paprika crvena ako je ručak, zelena ako je večera
so, biber, kulinat, malo origana, čen belog luka



Priprema:

Na malo dozvoljene masnoće dinstati luk, posoliti ga da pusti vodu, dodati mleveno meso (ako je ručak junetinu, ako je večera belo meso ), začine i na kraju sitno iseckan beli luk. 

Dinstati da ispari suvišna tečnost.

Skloniti sa strane .

Izabrano povrće iskidati na manje parčiće pa ga obariti u posoljenoj vodi. 

Ne mora biti jedna vrsta povrća možete napraviti i miks, a možete i staviti povrće koje vi volite i tako svaki put menjati ukus.

Povrće dobro ocediti, zatim izblendirati  pa ga spojiti sa mesom, dodati dva belanca i ako želite jednu sitno iseckanu papriku ili manji paradajz.

 Masu sipati u kalupe za mafine i peći na 180 stepeni da lepo porumene. 

Ako nemate kalupe stavite pek papir u manju, užu tepsiju i slobodno pecite kao kolač. 

Kad se malo prohladi izvadite i secite kriške debljine koju volite .

Ja sam danas pravila sa tikvicama, malo duže se peku od onih sa brokolijem ili karfiolom i mekši su .



Salata uz ovo i kompletan obrok je gotov !

2 коментара:

hvala Vam što me pratite