четвртак, 09. октобар 2014.

HRONO KREM




potrebne namirnice :

200 gr sirovog badema
200 gr lešnika
100 gr susama
1 kašika kakaoa
6 kašika mlevenog rogača
stevija ako želite
pola paketića maslaca oko 75-80 gr


Lešnik i badem stavite u tepsiju pa u rernu zagrejanu na 180 stepeni desetak minuta . Pazite da ne pregori. Kad se prohladi, protrljajte dlanovima da se skinu ljuskice

Susam isto staviti u tepsiju i  kao za tahini u rerni prepržiti oko 5 minuta, ne više da ne bude gorak.

Sve ubacite u blender i blendirajte dok se ne pretvori u pastu. Što ga duže blendirate biće kremastiji i lepši, samo treba voditi računa da je kvaliteta i jak blender, da ne bi pregoreo.

Maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, kakao i rogač dodajte i još malo blendirajte da se masa sjedini.


Ako želite dodajte steviju.

NAPOMENA :

Bez obzira sto su ovo sve dozvoljene namirnice, namaz je najbolje izbegavati, ako imate potrebu može kao što su dovoljena složena jela jednom u desetak dana.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite