субота, 11. октобар 2014.

PIKANTNE HRONO LOVAČKE ŠNICLE


lovačke šnicle



potrebne namirnice :

svinjske šnicle
malo dozvoljene masnoće
lovorov list
biber
dion senf
so
dozvoljen začin
slatka crvena paprika
beli luk
malo ljute paprike
manja tikvica ili kašičica lanenog semena

način pripreme:

Šnicle istanjiti, utrljati u njih kulinat, malo soli zatim ih na zagrejanoj masnoći reš prepeći sa obe strane.

Pripremite vodu kojom će te naliti šnicle.

Dodajte  sitno iseckan čen belog luka, jedan lovorov list i  slatku začinsku papriku.



Kad dodate beli luk i papriku pustite samo minutu dve da zamiriše i nalijte vodom, da ne bi jelo kasnije bilo gorko.  Sačekajte da prokuva, pa poklopite i na tihoj vatri lagano krčkajte da šnicle potpuno omekane.


Na kraju dodajte malo ljute paprike i kašičicu dion senfa.

U 1 dcl vode razmutite malu kafenu kašičicu mlevenog lanenog semena, dodajte u jelo i pustite još par minuta da vri.
Ja nekad zgusnem lanenim semenom , a po nekad (kao na slici) malu tikvicu ubacim u šnicle dok se kuvaju, pa na kraju štapnim mikserom izblendiram i zgusnem .
Uz šnicle odlično ide pire od povrća ,karfiol, brokoli ili keleraba ili pirinač od karfiola-





Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite