субота, 11. октобар 2014.

PIKANTNE HRONO LOVAČKE ŠNICLE


lovačke šnicle



potrebne namirnice :

svinjske ili juneće  šnicle
malo dozvoljene masnoće
lovorov list
biber
dion senf
so, biber
dozvoljen začin
slatka crvena paprika
beli luk
malo ljute paprike
manja tikvica ili u vrh puna kašičica lanenog semena

način pripreme:

Šnicle istanjim,  premažem ih začinom (ne koristim ga inače, ali ove šnicle sam tako navikla praviti ), malo soli zatim ih na zagrejanoj masnoći reš prepečem sa obe strane.


Pripremim vodu kojom ću naliti šnicle, da mi bude pri ruci bokalčić.

Kad su reš pečene dodam sitno iseckan čen belog luka, jedan lovorov list i  slatku začinsku papriku.



Sačekam da zamiriše luk, samo minutu dve i brzo nalijem vodom, da ne bi jelo kasnije bilo gorko.
Sačekam da prokuva, zatim na pola poklopim i na tihoj vatri lagano krčkam da šnicle potpuno omekane.



Pred kraj u 1 dcl vode razmutim malu kafenu kašičicu mlevenog lanenog semena, malo ljute paprike, biber i kafenu kašičicu dijon senfa, zatim sve dodam u šnicle i mešam još par minuta da se zgusne.

Nekad zgusnem lanenim semenom, a ponekad (kao na slici) malu tikvicu ubacim u šnicle dok se kuvaju, pa na kraju štapnim mikserom izblendiram i zgusnem .

Uz šnicle odlično ide pire od povrća, karfiol, brokoli ili keleraba ili pirinač od karfiola.





Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite