понедељак, 24. новембар 2014.

HLEB SA CELIM  SEMENKAMA


potrebne namirnice:

1oo gr ovsenih mekinja
50 gr susama
50 gr suncokreta
40 gr lana
4 jaja
1 prašak za pecivo
3 kašike maslinovog ulja
6 kašika kisele vode
so
supena kašika kima

Način pripreme :

Sve suve sastojke pomešati.
Jaja umutiti mikesom zatim ih pomešati sa semenkama,dodati ulje i kiselu vodu.
Sve izmešati da se sjedini.

Masa je žitka, ne brinite.

Prebaciti u tepsijicu, pokriti papirom za pečenje i peći oko sat vremena na 180 stepeni.
Secite ga kad se potuno ohladi,a čuvajte  ga umotanog u kuhinjsku krpu da se ne isuši.

Nije vlažan u sredini,lepo se seče, hrskav je i ima neobičan i lep ukus.

Semenke se stavljaju cele, ne melju se.








6 коментара:

  1. Анониман04. јун 2015. 04:07

    Pre pecenja se pokriva papiirom za pecenje?

    ОдговориИзбриши
  2. Pomešate suve sastojke, jaja umutiti mikserom i dodati, zatim dodati kiselu vodu i ulje. Propustila sam napisati, hvala.

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite