недеља, 16. новембар 2014.

NAMAZ OD HELJDE


namaz od heljde



potrebne namirnice :

Šolja heljde
3 šolje vode
lovorov list
glavica luka
čen belog luka
kafena kašičica u vrh puna maslaca
kašičica dijon senfa
soli po potrebi
malo ljute paprike

način pripreme :


Šolju heljde dobro oprati, dodati tri šolje vode, lovorov list  i staviti da kuva.
Veliku glavicu luka izdinstati, da luk postane žut i staklast, pred kraj dodati sitno iseckan čen b luka.

Heljda se brzo skuva za nekih 20 min.Skloniti sa ringle i dodati izdinstan luk, kašičicu punu maslaca,(ako je post u pitanju kašiku masl ulja),  kašičicu punu senfa, po potrebi još malo posoliti.


(Heljdu možete i potopiti uveče, ujutro je još samo 7 do 8 minuta dokuvati.)

Ja sam dodala malo ljute paprike.


Ubacite sve u blender ili štapnim mikserom napravite namaz .


Po novim pravilima hi dijon senf se ne koristi u restrikciji, ako ste u restrikciji izbacite ga .


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite