понедељак, 03. новембар 2014.

PIRE OD KELJA I SOČNA ŠNICLA

pire od kelja i sočna snicla

Ovaj ručak je veoma brzo gotov, lagan je za pripremanje, za varenje i dugo drži sitost  zbog šnicle, a pritom je i jeftin :D

potrebne namirnice :

manja glavica kelja
so, biber, kašičica začina
šnicla
so, mirođija, pola čena belog luka

način pripreme :

Kelj ubacite u malo proključale posoljene vode , poklopite i kratko obarite .
(ja po nekad stavim kelj u aparat za kuvanje na  paru) Sklonite, ocedite i štapnim mikserom izblendirajte . 
Dodati kašiku maslinovog ulja, pola čena b.luka  i mirođiju.

U drugu šerpicu stavite šniclu, malo soli, jednu čašu vode (količina vode zavisi od veličine šnicle) i malo dozvoljene masnoće .

Poklopite da prokuva  i ostavite 5 minuta da kuva, zatim skinite poklopac da voda ispari  .
Kad voda ispari ostaće masnoća, pustite par minuta sa jedne i par sa druge strane da se lepo zapeče i zamiriše.
Nemojte preterati :D jer će se u protivnom šnicla isušiti . Šnicla treba biti mekana i sočna. 

Ako radite uporedo na dve ringle obrok je veoma brzo gotov.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite