понедељак, 03. новембар 2014.

TAHINI NAMAZ

tahini namaz


Ovaj predivan namaz se uklapa u hrono ishranu, veoma je ukusan i zdrav.

Susama koliko imate raporediti po tepsiji.

Ja obično stavim oko 400 grama.

Rernu zagrejati na 180 stepeni, ubaciti susam i peći 8 minuta.

Izvaditi i malo prohladiti, ubaciti u blender i blendirati dok se ne pretvori u pastu.

Na kraju dodati dve tri kašike maslinovog ulja i  malo posoliti.

Prebaciti u teglu i držati u frižideru.

Meni se mnogo više dopada tahini kad umesto maslinovog ulja dodam maslac.

Maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi dodajem u tahini pastu ,toliko da postane kremast.

5 коментара:

  1. Анониман29. јун 2015. 03:15

    Svidja mi se, a jako jednostavno!

    ОдговориИзбриши
  2. E,a ja kupovala susam pastu....moram ovo da probam, ali kad zahladni....Pozzzzz.

    ОдговориИзбриши
  3. Da li se ponovo blendira kad se stavi ulje ili maslac?

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko dugo moze da stoji u frizideru? Hvala ☺

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite