недеља, 30. новембар 2014.

ZAPEČENI PIRE

zapečeni pire


Ako želite jednu laganu i malo drugačiju večeru onda je ovo odličan izbor.

potrebne namirnice :

mala glavica karfiola 
1 keleraba
2 belanca
čen b. luka sitno iseckano
so 
malo kulinata
biber ako volite
možete naseckati peršunov ili celerov list ili dodati malo mirođije, vlašac kurkumu ko šta voli.
kašika maslinovog ulja

način pripreme :

Karfiol i kelerabu obariti u malo vode ili na pari. Ocediti od tečnosti dodati začine, štapnim mikserom napraviti pire. Uprohlađeno dodati belanca. Promešati sipati u korpice za mafine i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni.



Peći dvadesetak minuta da porumeni. Važno je da u povrću nema puno vode.
Ako ne želite mešati dve vrste povrća napravite samo od jedne vrste, povrće menjajte po želji. 

Uz mafine odlično ide zelena salata.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite