четвртак, 04. децембар 2014.


SEKELI GULAŠ


sekeli gulaš


potrebne namirnice:


glavica kiselog kupusa
2 glavice crvenog luka
kašika masti
puna kašika slatke začinske paprike
lovorov list
300 grama svinjskog buta
biber ako volite
način pripreme :

Zagrejati mast, izdinstati  veliku glavicu luka, dodati  kockice krupno sečene svinjetine (but),

zatim dodati  malo bibera, jedan lovorov list, veliku kašiku aleve paprike, malo soli (samo da se luk lakše izdinsta). Sve dobro udinstati kao za gulaš. 




Kiseli kupus iseći  na rezance, dobro ga oprati   i ubaciti u gulaš.

Sjediniti, dodati  veliku čašu vode, pustiti  da prokuva te poklopiti. 

Ostaviti  45'  na smanjenoj  temperaturi da krčka. 

Povremeno promešati ili protresti  šerpu. Ako je potrebno dodati  još malčice vode.

 PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite