понедељак, 15. децембар 2014.

VARIVO (čušpajz) OD PRAZILUKA


varivo od praziluka


potrebne namirnice:

dva deblja struka praziluka
1 keleraba
so, biber, aleva natur začin
1 malecka tikvica
malo suvog mesa
pileće belo meso ako je večera, batak karabatak ako je ručak
1 mala kašičica masti

Praziluk očistite i u nekoliko voda dobro operite. Kelerabu i piletinu iseckajte na sitne kockice. Sve stavite u šerpicu i prelijte vodom. Nemojte puno vode dodavati jer se praziluk prilikom kuvanja slegne, izgubi na volumenu. Dodajte začine, malo suvog mesa (suvo meso stavimo samo malo radi mirisa, 1 rebarce ili malo budžole, suvog vrata, kasnije ga ne jedemo, ali daje jelu poseban ukus)


Sačekajte da prokuva, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano kuva pola sata.
Tikvicu narendajte pa i nju ubacite da se kuva. Poklopite i ostavite jos petnaestak minuta da se tikvica skuva i da jelu potrebnu gustinu .




2 коментара:

  1. Nisam navikla kod tebe na varivo! Pretposravljam da je ukusno, pošto si stavila sve kvalitetno, a naročito je ukusan praziluk. Počela sam baš da ga koristim i veoma sam zadovoljna ukusom! ANA!

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite