недеља, 22. фебруар 2015.

BABA GANUŠ


baba ganuš


potrebni sastojici:


patlidžan oko 500gr
2 velike kašike tahinija
1 kašika limunovog soka
malo belog luka
himalajska so

maslinovog ulja
1 - 2 kašike maslinovog ulja

način pripreme :


Patlidžan složim u tepsiju na pek paprir, zatim ga izbušim  viljuškom. Rernu zagrejem na 250 stepeni i ubacim da se patlidžan ispeče.Kad lagano kroz njega prolazi nož i kad splasne pečen je.
Sačekam da se malo prohladi pa oljuštim. Nožem ga iseckam na kocke i ubacim u seckalicu dodam sve ostale sastojke i blendiram dok se ne pretvori u kremast   namaz.

Preručim u staklenu teglicu, dobro je zatvorim i tako čuvam par dana ufrižideru.
Odličan namaz uz pogačice ili proju.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite