уторак, 03. фебруар 2015.


DINSTANI SLATKI KUPUS (sa mesom i kelerabom )


dinstani kupus sa kelerabom i mesom


veća glavica crvenog luka
300 gr junetine ili svinjetine 
manja glavica kupusa 
paradajz 5-6 vecih ili paradajz kuvani bez šećera
keleraba (kolicina po želji )
biber, so, lovorov list

Na dozvoljenoj masnoći izdinstajte luk, dodajte meso, so biber,  jedan lovorov listi i dinstajte uz podlivanje vodom. Kad meso u pola omekša 
dodajte kupus, paradajz i kelerabu ,  sve iseckano na kockice .
Ako volite da je čorbastije nalijte više vode, ako volite da je gušće nemojte puno vode dodavati :D 

Poklopite i ostavite da se lagano krčka.
Na kraju obavezno dodajte grančicu celerovog lista .
Prijatno!

Bez paradajza (samo slatka začinska paprika ) sa pilećim mesom dobra večera u zimske dane. Povrće menjajte (kelj, praziluk) i svaki put drugačija večera.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite