субота, 07. фебруар 2015.

HRONO KUS KUS


hrono kus kus

potrebne namirnice:

pola manje glavice karfiola
150 gr pilećeg belog mesa
1 veća glavica crvenog luka
so, biber, kurkuma
malo dozvoljene masnoće

način pripreme :

U tiganju zagrejati vrlo malo masnoće, dodati sitno iseckan crveni luk, posoliti  i uz podlivanje vodom izdinstati  da postane staklast i mekan.



Na luk dodati belo meso iseckano na štapiće te  nastaviti dinstanje.

Za to vreme karfiol očistiti i sitno iseckati u seckalici, mene podseća na kus kus.





Kad meso omekša dodajte iseckan karfiol, promešajte i dodajte začine. Smanjite temperaturu, tiganj poklopite i ostavite oko pet do osam minuta da se karfiol skuva. Povremeno ili protresite tiganj ili lagano promešajte. Nemojte ga prekuvati,lepši je kad ostane hrskav.






1 коментар:

hvala Vam što me pratite