уторак, 10. фебруар 2015.

LEPINJA BEZ BRAŠNA

lepinja bez brašna


  • 2 jaja ili 2 belanca
  • 1dcl kisele vode
  • pola praška za pecivo
  • 7 ravnih kašika ovsenih mekinja
  • 5 u vrh punih kašika mlevenog suncokreta
  • 3kašike lana
  • 3kašike suncokreta
  • so
Sve suve sastojke promešati, dodati kiselu vodu. Jaja mikserom umutiti pa lagano dodati i promešati.

Peći dvadesetak minuta na 200 stepeni, proveriti da li je dovoljno pečeno.

Količina je dovoljna za jednu lepinju odnosno za jedan doručak. Tepsijica u kojoj sam pekla je okrugla i mala 22 cm promer. Tačnije limeni tanjir :D

Mekana je nije vlažna u sredini, mrvi se ali  veoma malo.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite