четвртак, 19. фебруар 2015.

MINI RAŽENA POGAČA SA ČVARCIMA

mini ražena pogača sa čvarcima


potrebne namirnice :

šolja od 2 dcl raženog brašna
125 ml kisele vode
3 pune kašike sitnih čvaraka
1 kašika maslinovog ulja 
kafena kašičica praška za pecivo
2 kašike prepečenog susama (na suvom tiganju )
malo soli





Pomešati brašno, prašak za pecivo, čvarke i prepečen susam, zatim dodati ulje i vodu, sjedinii varjačom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pogača se brzo pravi i dovoljna je za jednu osobu za jedan doručak. 




10 коментара:

  1. Ova pogača mi se svidja,ANA!

    ОдговориИзбриши
  2. Izgleda super, valjda je i ukusna, ANA!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман07. јун 2016. 03:34

    Posto ima cvaraka unutra sta jos sme da se doda za dorucak?

    ОдговориИзбриши
  4. Pogace su ekstra, moj sin stalno trazi da mu pravim :-) (y)

    ОдговориИзбриши
  5. Kada utrosim ovaj hleb od juce,planiram da napravim ovu pogacu! Napisi koliko se dugo pece na 200 steleni i moze li bez cvaraka?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Može bez čvaraka, a vreme pečenja tačno nisam zapisala :/, oko dvasedetak minuta. Najbolje je ubaciti u zagrejanu rernu, zatim ne otvarati makar 15 minuta. Onda otvorim uzmem čačkalicu i probodem u testo, ako je na čačkalici ostalo testa, vratim da se još peče, ako je čačkalica suva i ništa na njoj nema znači da je dovoljno pečeno.

      Избриши

hvala Vam što me pratite