уторак, 24. фебруар 2015.

PIRE OD KARFIOLA I GULAŠ

PIRE OD KARFIOLA I GULAŠ


Karfiol i jednu manju tikvicu obarite u posoljenoj vodi ili u aparatu za povrće na paru.
Dobro ocedite ako je bareno u vodi .
Štapnim mikserom ili u blenderu izblendirajte, dodajte kašiku dve maslinovog 
ulja još malo posolite ako je potrebno .
Ja volim mirođiju pa pospem seckanom mirođijom, preuzme mi miris .


za gulaš potrebne namirnice

300 gr junetine ili svinjetine sečene na kocke
2 velike glavice crvenog luka
so, biber u zrnu, slatka i ljuta zacinska paprika
1 manja tikvica
kašika masti ili ulja

Masnoću zagrejati pa dodati sitno iseckan luk, dinstati uz podivanje kiselom vodom. Na omekšali luk dodati meso i tikvicu koju ste isekli na nekoliko komada, dodati začine pa nastaviti sa dinstanjem. Na kraju viljuškom izgnječiti tikvicu da zgusne gulaš. 

2 коментара:

hvala Vam što me pratite