субота, 07. фебруар 2015.

PIRINAČ OD KARFIOLA



Pirinač od karfila se veoma lako i brzo pravi, ukusno je i možete ga služiti kao prilog uz razna jela, gulaš, dinstane šnicle, bolonjez .Možete napraviti i salatu ako ga obogatite mesom i povrćem na kockice, zatim ga možete dodavati u sarmu, punjene paprike itd.
Odlično ide kao prilog uz ribu, pečurke, a ja ga volim dodati u čorbicu menja testeninu.

pirinač od karfiola





Karfiol očistite i suv ubacite u seckalicu.Usitnite ga na veličinu zrna pirinča i spreman je za pripremu.

Zagrejte malo dozvoljene masnoće, dodajte sitno iseckanu glavicu crvenog luka.
Kad luk omekša dodajte usitnjen karfiol, poklopite i dinstajte pet do osam minuta, da karfiol postane hrskav. Nemojte ga prekuvati.
Dodajte so, biber ili neki vama omiljeni začin i služite kao prilog uz meso ili gulaš.

recept za Hrono kus kus 












2 коментара:

hvala Vam što me pratite