среда, 11. фебруар 2015.


RESTOVANA KELERABA

restovana keleraba
potrebne namirnice 

  • jedna velika keleraba
  • 2 veće glavice crvenog luka    
  • 1 lovorov list
  • so, začin, malo bibera
  • slatka začinska paprika
  • kašika masti ili ulje koje koristite
Kelerabu iseci na krugove, prelijte hladnom vodom, posolite  i stavite kuvati.



Luk iseckajte na rebarca, zagrejte masnoću i uz podlivanje vodom dinstajte luk da postane mekan i staklast.



 Dodajte  lovorov list i crvenu slatku papriku zatim ocedite kelerabu, ali ne mojte svu vodu baciti, ostavite jedan dcl.


U izdinstan luk dodajte kelerabu sa malo vode, pobiberite, dodajte začin ili so ako je potrebno. Lagano promešajte i ostavite još pet do deset minuta da ispari voda i da se sjedine ukusi.




Ovako pripremljena keleraba može uz svinjsku šniclu biti odličan ručak, a uz pileću odlična večera.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite