понедељак, 23. фебруар 2015.

RIBLJA ČORBA

riblja čorba

potrebne namirnice :

glavica luka 
pola kelerabe  
manja tikvica 
filet ribe
so, biber, ljuta i slatka paprika

Na vrlo malo dozvoljene masnoće uz podlivanje vodom izdinastajte luk , dodajte kelerabu iseckanu na kockice, prodinstajte, zatim ubacite manju tikvicu presečenu na pola .
Dodajte oko 7 dcl vode i začine .
Kad prokuva, ubacite filete ribe na krupno .
Ako je stavite ranije raspašće se.
Poklopite i ostavite da lagano krčka .
Brzo je gotovo.
Ja izvadim tikvicu i malo supice, štapnim mikserom izblendiram i vratim nazad .
Tikvica da bas lepu gustoću.

Pospem obilato peršunovim ili celerovim listom.


Ako je ručak u pitanju dodam jednu čašu paradajza bez šećera . 

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite