четвртак, 12. март 2015.

ĆEVAPI

hrono ćevapi



potrebne namirnice :

300 gr mlevene junetine ili svinjetine ili piletine
1/2 dcl vode
1 čen belog luka
soli po ukusu
prstohvat bibera
na vrh noža sode bikarbone

način pripreme :

Pola dcl vode i izgnječen beli luk prokuvajte. Procedite i prohladjenu vodu dodajte u meso.

Posolite dodajte prstohvat bibera.

Što više budete mesili ćevapi će biti bolji.

Ako imate vremena ostavite sat dva u frižideru da odstoji.

Oblikujte ćevape vlažnim rukama. Ja sam sebi napravila od flaše levak za oblikovanje ćevapa.




Pred samo pečenje dodajte samo na vrh noža sode bikarbone da bi ćevapi  bili  rahliji, vazdušastiji.

Nemojte ih prepeći. Tiganj premažite masnoćom, zagrejte stavite ćevape, smanjite temperaturu i okrećite ih sve vreme dok se ne ispeku.

Najlepši ćevapi su kad se mešaju dve vrste mesa, ali brže se vari jedna vrsta, tako za ručak biramo junetinu ili svinjetinu, a za večeru meso od piletine


ćevapi od jedne vrste mesa






5 коментара:

  1. Анониман24. мај 2015. 00:41

    Sjajno, ništa komplikovano!

    ОдговориИзбриши
  2. preubavo,gi pravev od pilesko belo meso
    poubavi kebapi ne sum probala ,a kaj nas vo Skopje ima stvarno dobri kebapi vo starata carsija
    Posebno se poznati tie kaj Destan
    ama po vasiot recept izlegoa za cista desetka
    blagodaram za receptot

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite