среда, 04. март 2015.

PILEĆI BURGER

pileća pljeskavica

      potrebne namirnice :
  • 200 - 300 gr pilećeg belog mesa za večeru ili meso od bataka ili karabataka za ručak
  • dva struka mladog luka (a može i bez luka)
  • malo soli, bibera, slatke i ljute paprike
  • malo kisele vode da smesa postane rastresita
 način pripreme :

U seckalici usitniti belo meso i luk, dodati začine, malo kisele vode i sve sjediniti.

Malo nauljite ruke da se ne lepi te oblikujte  pljeskavicu.

Ubacite meso u kesu za zamrzivač pa dlanom stisnete i tanjite na debljinu koju hoćete.

Tiganj samo malo premazite masnoćom, smanjite temperaturu, kad se malo uhvati korica odozdo poklopite, zatim okrenite i dopecite.



Takođe još bolja varijanta od ove je da slozite pljeskavice na papir za pečenje u tepsiju i pečete u rerni.


1 коментар:

  1. Sada smo večerali ovaj burger. Komentar je: Njam, njam, njam! Divan je! 🍴🍔

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite