четвртак, 12. март 2015.

ZAPEČENE PALAČINKE

palačinke 




potrebne namirnice:

  • 4 pune kašike speltinog brašna 
  • 4 pune kašike raženog brašna
  • 1 kašika mlevenog lanenog semena
  • 3dcl kisele vode
  • 3 kašike masl ulja
  • na vrh noža soli 
  • 2 jaja ili 100 ml belanaca

fil:
  • pola kg sitnog mladog sira
  • 2 jaja ili 100 ml belanaca (lepše je kad su cela jaja, ali tad se računa u složeno jelo koje u restrikciji jedemo jednom u dve sedmice)
  • malo soli
  • neki vama omiljeni začin (mirodjija, bosiljak, vlašac..)


Umutite duplu smesu i  ispecite palačinke. Kad umutite videcete da li je potrebno dodati jos malo brašna ili kisele vode. Ne uzmem uvek isto brašna u kašiku.



Palačinke napunite sirom  (nemojte sav sir potrišiti, odvojite malo za premazivanje) i slažite jednu do druge u tepsiju. U fil koji ste odvojili dodajte malo kisele vode , tek toliko da sir razredite da izgleda kao pavlaka da ne koristimo dva mlečna proizvoda.


Premažite palačinke pospite susamom ako hoćete  i zapecite u rerni.

ps. brašno menjajte po želji samo prilagodite količinu vode. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite