недеља, 26. април 2015.

PLJESKAVICE OD REČNE RIBE

pljeskavice od rečne ribe

potrebne namirnice:

1kg rečne ribe
4 - 5 strukova mladog luka
1 čen belog luka
so, biber,malo slatke ili ljute začinske paprike
1/2 dcl kisele vode




Ribu očistiti, odstraniti rep i glavu, ako je jako sitna samleti na mašinu za meso na sitnu rešetku dva, tri puta .


Ako je krupnija riba, možete je preseći po dužini pa izvući kralježnicu i velike kosti, pa samleti dva puta u slučaju da je ostala koja kost.


Dodajte začine i dobro umesite da se sve pretvori u kompaktnu masu. Ja sam ubacila u seckalicu luk, dodala samlevenu ribu, začine i nekoliko minuta blendirala da se sve sjedini, na kraju sam dodala kiselu vodu i još par puta okrenula.



Vlažnim rukama oblikovati pljeskavice pa slagati na papir za pečenje i peći u rerni ili stavljati na dobro zagrejan grill tiganj koji ste malo premazali dozvoljenom masnoćom.



Pljeskavice su čvrste, ne raspadaju se uopšte. Vazdušaste i sočne.



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite