понедељак, 04. мај 2015.

HLEB SA OVSENIM MEKINJAMA I KIMOM

hleb sa mekinjama i kimom


potrebne namirnice :

2 dcl ovsenih mekinja
1 dcl kisele vode
1 kašika ulja
1 jaje ili dva belanca
2 kašike sitnog sira (rikota npr, ili kravica)
soli po ukusu
mala kesica kima
pola praška za pecivo

Način pripreme :

Mekinje preliti kiselom vodom i uljem, ostaviti par minuta da odstoji, za to vreme umutiti jaje viljuškom ili belanca mikserom.

Dodati so, sir, kim i prašak za pecivo u mekinje, pa lagano umešati sneg od belanaca ili jaje.

Nemojte celu kesicu kima istresti, ostavite malo pa pospite po tepsijici kad je namastite.



Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prečnik tepsijice je 20 cm,

Pošto ja izbegavam stavljati svaki dan u naše hlebove prašak za pecivo, sinoć ga nisam stavila i ne primećujem razliku.

hleb sa mekinjama i kimom






Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite