среда, 27. мај 2015.

LAŽNA MUSAKA


  • lažna musaka


       potrebne namirnice :


  • dve tikvice srednje veličine
  • 3 jaja
  • pola vezice peršuna
  • so, biber
  • malo obarenog spanaća
  • 2 struka mladog luka
  • 1 dcl mekinja
  • kašika susama
  • kašika semenki po izboru
  • pola praška za pecivo
  • 50 - 100 gr šunke
  • kafena kašičica masti
  • 1,5 dcl kisele vode
  • 1 jaje ili dva belanca
  • nekoliko listića mesnate slanine
Način pripreme :



Mladi luk sitno iseckati, staviti ga u tiganj na malo zagrejane masnoće, kad malo omeša, dodati       opran i na krupnije isečen spanać ili blitvu. Promešati par minuta i skinuti sa ringe, zatim dodati     mekinje, semenke, začiniti po ukusu i umešati u malo prohlađeno 3 jaja.

Tepsijicu malo namastiti, pa složiti na krugove tanko isečene tikvice staviti fil, ponovo složiti           tikvice i odozgo složiti tanko isečenu mesnatu slaninu.

Sve preliti sa  kiselom vodom i belancima (viljuškom malo umutiti) i peći u rerni zagrejanoj na       200 stepeni oko pola sata, možda malo duže. Na kraju uključiti gornji grejač da se lepo zapeče.




Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite