понедељак, 18. мај 2015.

MLADA KELERABA SA PERŠUNOM

keleraba sa peršunom


potrebne namirnice :


  • keleraba
  • vezica peršunovog lista
  • so
  • malo masti ili masl ulja


Očišćenu kelerabu iseckati na kockice, preliti hladnom vodom, malo posoliti i staviti da se kuva desetak minuta, ako je sveža i mlada keleraba.

Peršunov list sitno iseckati.

U tiganju zagrejati malo masti, dodati oceđenu kelerabu da se malo zapeče i dobije rumenu boju.

Pred kraj dodati peršunov list, promešati da se ravnomerno rasporedi i prilog je gotov.

Ja sam pravila pljeskavicu u tiganju, zatim sam na istu masnoću dodala kelerabu.

Ako želite još laganiju i zdraviju varijantu. Samo ocedite kelerabu, dodajte puno peršunovog lista i prelijte maslinovim uljem. Prijatno!

1 коментар:

hvala Vam što me pratite