четвртак, 14. мај 2015.

PROTEINSKA PIZZA


proteinksa pizza

potrebne namirnice :


2 šolje od 250 gr karfiola
1 šolja sitnog sira
1 jaje ili jedno belance (krupnije jaje)
 so



100 gr šunke
malo slanine
3 šampinjona
2 do 3 kašike tikvica
pola šolje mladog sitnog sira ili mocarele
čaša paradaja bez šećera
origano, bosiljak, so


Rernu zagrejte na 250 stepeni

Iskidajte karfiol na cvetiće, ubacite ga u blender i iseckajte na veličinu pirinča. Nemojte ga previše usitniti. Izmerite dve šolje od 250 gr.
Tako iseckanog stavite u šerpicu, prelijte hladnom vodom, malo posolite i stavite da se kuva desetak minuta.
Mora se dobro skuvati.
Dobro ga ocedite od vode, sva voda mora izaći, možete malo salvetom pokupiti višak vode.

Dodajte šolju sira i jedno jaje i sve sjedinite.

U tepsiju stavite papir za pečenje, kašikom rasporedite i poravnajte "testo", zatim prebacite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta da porumeni .Mora dobiti zlatno smeđu boju.

U činijici pomešajte paradajz, origano i so. Šunku, šampinjone i slaninu iseckajte.


Izvadite podlogu, premažite pripremljenim sosom od paradajza, dodajte nadev, razbacajte odozgo malo sira i pokapajte još malo sosa.

Vratite u rernu na još desetak minuta.

Nemojte stavljati puno paradajz sosa i puno šampinjona da ne razvodne podlogu.

Ponekad napravim ovako, a ponekad u podlogu dodam i dve pune kašike mekinja.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite