субота, 16. мај 2015.

 PARADAJZ ili LUK punjeni mesom i tikvicama

punjeni paradajz ili luk


potrebne namirnice :


  • 5 do 6 paradajza
  • 300 gr mlevene junetine ili svinjetine
  • 1 manja narendana tikvica
  • 1 glavica crvenog luka
  • manja veziva peršuna
  • čen belog luka
  • so, biber
  • malo dozvoljene masnoće



Paradajzu odseći kapicu, malom kafenom kašičicom izdubiti sredinu da ostane kao čašica za punjenje.

Pulpu koju ste izvadili iseckajte na sitne kockice.

Zagrejati masnoću, dodati sitno seckan crveni luk, malo ga posoliti i dinstati. Kad luk malo omekša dodati meso. kockice paradajza,  izrendanu tikvicu i začine.

Smanjiti temperaturu i lagano dinstati dok ne ispari suvišna tečnost. Pred kraj dodati iseckan list peršuna, sitno seckan beli luk i puniti paradajze.
Poklopite kapicama koje ste odsekli.

Ako je ostalo fila kao meni, stavite ga na dno tepsije pa na njega složite paradajz, dodajte malo vode i kuvanog paradjza, malo peršuna i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata .

Na isti ovakav način možete puniti i luk .









Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite