субота, 09. мај 2015.

ŠARAN

ŠARAN 


Još jedan veoma zdrav ručak

potrebne namirnice :


sok od1 limuna
1/4 šoljice maslinovog ulja
 pola vezice sitno seckanog  peršuna
himalajska so, malo bibera
2 čena sitno seckanog belog luka


Šarana očistiti i dobro ga osušiti, ako ga pečete celog zaseći nekoliko puta pa posoliti i malo pobiberiti . Limunov sok,ulje, peršun i beli luk pomešati i  utrljati po ribi.
Sve što vam ostane stavite u unutrašnjost ribe.
Ja sam isekla kao kotlete jer mi je puno sve od jednom,

Tako pripremljenu ribu sam odmah stavila u kesu za pečenje i ubacila u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pred kraj sam kesu otvorila da se riba zapeče.

Pre služenja nacediti malo limunovog soka i preliti maslinovim uljem.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite