понедељак, 22. јун 2015.

DINSTANE SOČNE I MEKANE  KRMENADLE

dinstane sočne i mekane krmenadle


potrebne namirnice :

krmenadle
čaša vode
so, biber
kašičica masti

Krmenadle malo izlupati, posoliti, malo pobiberiti zatim staviti u dublju šerpicu pa  preliti vodom.

Dodati kašičicu masti, poklopiti i pustiti da prokuva, zatim smanjiti samo toliko da kuva. Povremeno okretati sa jedne na drugu stranu, ako je isparila voda dodati još malo.

Kad krmenadle omekšaju skinuti poklopac i pustiti da ispari sva voda, zatim ostaviti da se krmenadle zapeku sa obe strane.

Ovo baš nije tako brz način pripremanja, ali ako ne žurite i ako želite sočne i mekane krmenadle koje nisu suve i žilave ovo je sigurno odličan način pripreme.

Uz ovako pripremljene krmenadle možete napraviti pire od kelerabe ili neki drugi pire ili samo dodati svežu salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite