четвртак, 11. јун 2015.

KORPICE OD MLEVENOG  MESA

korpice od mlevenog mesa


potrebne namirnice :

300 gr mlevenog mesa
biber, so, slatka začinska paprika
luk u prahu
ako koristite može i malo kulinata

za punjenje :

2 paprike
2 struka mladog luka, ili manja glavica crvenog luka
1 manja tikvica
1 paradajz
so ,biber, vlašac ili peršun
kafena kašičica masti

Uključite rernu na 200 stepeni da se greje-

Meso i sve začine dobro umesiti i ostaviti da stoji u fružideru .

Povrće iseckati na štapiće ili kockice.

Mast zagrejati dodati iseckan luk, malo posoliti i dinstati. Kad luk požuti dodati papriku i tikvicu.

Tiganj protresti i lagano promešati da se povrće ne pretvori u kašu. Dodati začine i paradajz. Ostaviti jos par minuta i skloniti sa ringle.



Izvaditi meso i napraviti 6 jednakih loptica,

Kalup za mafine obložiti mlevenim mesom tako da u sredini ostane udubljenje koje ćemo kasnije puniti povrćem.

Ubaciti u rernu na nekoliko minuta da se meso zapeče, zatim izvaditi i napuniti sredinu povrćem.



Vratiti u rernu da se ispeče do kraja.

Sačekati da se malo prohladi, vaditi mafine napolje i uz veliku porciju sveže salate imate odličan ručak. Masnoću koju meso pusti iscediti iz kalupa.

Ovo takođe može biti i večera, ako stavimo mleveno belo meso i napunimo jednom vrstom povrća. Možete napraviti i pire od tikvice ili kelerabe pa napuniti korpice.

Povrće menjajte po važoj želji, možete napraviti sataraš ili dodati patlidžan pa napuniti

MAFINI OD MLEVENOG MESA


1 коментар:

hvala Vam što me pratite