недеља, 14. јун 2015.

PILETINA SA TIKVICAMA



piletina sa tikvicama


 
 potrebne namirnice :

150 gr belog mesa
1 glavica crvenog luka
1 tikvica
so, biber, mirođija
ljuta paprika
kašičica masl ulja od komine
supena kašika  mas ulja, extra devičanskog


Način pripreme :


Luk iseckati na rebarca i staviti ga u tiganj na zagrejano ulje od komine, malo posoliti i mešati dok ne postane staklas i žut. Dodati belo meso iseckano na krupnije  kocke, zatim dodati sve začine .

Pred kraj dodati na kockice iseckanu tikvicu . Ja volim kad sve ostane celo i hrskavo.
Sve ukupno traje nekih deset do petnaest minuta.

Servirati u tanjir pa preliti  supenom kašikom maslinovog ulja.

Iako se preporučuje belo meso za večeru nije greška pojesti za ručak, naročito leti
kad su velike  vrućine.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite