недеља, 21. јун 2015.

PUNJENE PAPRIKE


punjene paprike

potrebne namirnice :

500 gr mlevenog mesa (junetina ili svinjetina)
10 paprika
2 glavice crvenog luka
1 čen belog luka
so, biber, slatka i ljuta paprika
2 veća cveta karfiola
kašičica masti
pola litre kuvanog paradajza bez šećera

Način pripreme :

Luk sitno iseckati, zatim ga staviti u tiganj na zagrejanu kašičicu masti. Posliti  i dinstati da postane staklat, ako je potrebno dodati malo vode da luk lakše omekša.

Kad ispari voda dodati meso i nastaviti sa dinstanjem.

Mešati, dodati začine i sačekati da meso promeni boju, zatim dodati karfiol koji ste prethodno iseckali u seckalici na veličinu pirinča.

 Propržiti pet minuta, dodati sitno iseckan čen belog luka.

Skloniti sa ringle i malom kašičicom puniti paprike, koje ste oprali , izdubili i ocedili od vode.



Napunjene paprike slagati u tepsiju, nalititi paradjz, čašu dve vode, listove celera i sve staviti u zagrejanu rernu.

Uz punjene paprike odlično ide pire od kelerabe.

Da pire ne bi pravila posebno, ja oko paprike složim krupno sečenu kelerabu, kasnije je u tanjiru izgnječim viljuškom i napravim prilog.


ps. umesto karfiola možete narendati tikvicu, sočno je i lepo isto.

2 коментара:

  1. Osecali se ukus karfijola, jer ga moj suprug bas i ne voli. Postoji li mogucnost za malo integralnog pirinca ili ne?

    ОдговориИзбриши
  2. Integralni pirinac samo ako nije period mrsavljenja i to veoma retko u kombinaciji sa laganim proteinima (riba, belo meso )
    Pokusajte sa rendanom tikvicom ili samo meso bez povrca

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite